Hvad er SMTP

SMTP er et begreb, som du måske har set før. Denne tekniske betegnelse optræder nemlig i alle mails om internetopsætninger, som du modtager fra internetudbyderne.
SMTP er en af de protokoller som man kan bruge til at sende e-mails med hos alle internetudbydere. Mange af disse udbydere tillader nemlig af sikkerhedsmæssige grunde ikke, at brugere, der ikke er kunde hos dem, kan sende mails via deres net.

I dit mailprogram har du en indgående mail server (POP3 eller IMAP) og en udgående SMTP. Disse to servere arbejder uafhængigt af hinanden.

Flere udbydere, som f.eks TDC har lukket for deres SMTP servere, hvis man ikke har sit domæne parkeret hos TDC. Dvs man så skal finde en alternativ SMTP server der kan sende mails i alle netværk uden begrænsninger.

 

Wikipedia forklarer SMTP således:
Simple Mail Transfer Protocol (ofte forkortet til SMTP) er en protokol, man bruger til at sende e-mail med.
Ved SMTP er der ingen login-krav, som for eksempel POP3, og protokollen udnyttes derfor ofte til reklame-post (engelsk spammail). For at gøre det sværere at sende reklame-post konfigureres mail servere oftest til kun at tillade post sendt enten til egne domæner eller fra klienter på ens eget netværk – andre afvises.

smtp_how_diagram_uk

BACK TO TOP